***       Водещите вечерни новини       на 13 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 13 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Енергетици гонят „Възраждане“ от протеста. И Хизбула се готвят да влязат във война с Израел


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 октомври   

 

Novini.bg към този момент с канал в WhatsApp.

Последвайте каналът на Novini.bg в Whatsapp от следния линк:

Не забравяйте да включите известията, с цел да не пропускате най-важните вести за деня.

 

Лидерът на листата за общински съветници на коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) ” Борис Бонев подаде сигнал до прокуратурата поради ремонта на Западен парк. Причината - изтичащите гаранционни периоди по контракта за ремонт и неустойките, за които общината е могла да претендира.

Столичната община разпореди ремонта на Западен парк на компанията “Галчев инженеринг ” по план „ Възстановяване на Западен парк – представителна част “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. Близо 11 млн. лева е общата стойност на плана, от които над 8 млн. лева е безвъзмездното финансиране. През 2020 година ръководещият орган на програмата наложи финансови корекции за 2 120 000 лева или другояче казано - санкции Столичната община поради неприятно извършените публични поръчки и други проблеми при реализацията на плана.

 

Протестиращи енергетици не желаят представители на партия " Възраждане " на митинга им. Някои от тях стигнаха до такава степен да събират пари, с цел да ги приканят да си тръгнат, само че те отхвърлиха, потвърждавайки, че са на митинга като " българи ", а не за " подкрепяне или прием ", а и са " си създали сметката ".

" Каузата е за поддръжници на " Възраждане ". Събираме им пари за гориво и ги изпращаме да си вървят, тъй като този митинг е на енергетици, не е на " Възраждане ", афишира протестиращ на един от клиповете.

ВИДЕО

 

Според Иванов, президентът Радев на процедура е " обезглавил " българската система за построяването на цели за националната сигурност.

" Неговият отвод да привиква Консултативен съвет по национална сигурност във формата, който е одобрен по Конституция и закон, на процедура пред лицето на пет войни, които се случват на диаметър от 1000 километра от България…

 

По предпочитание на жители в Израел беше обезпечен полет с чартърна компания. През последните дни стана невероятно полетите на фирмите, които имат директни полетио до Тел Авив да бъдат реализирани. Заедно с посолството в Израел и Министерство на външните работи беше обезпечен чартерен полет до Тел Авив да прибере искащите, които имат първа нужда – дами с деца.

 

Заместник-лидерът на " Хизбула " шейх Наим Касем разгласи през днешния ден, че ливанската шиитска формация няма да се повлияе от апелите да стои настрани от спора сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ", съобщи Ройтерс. Той добави, че организацията му е в " цялостна подготвеност " за интервенция в сраженията.

 

Израелската войска предизвести през днешния ден жителите на село, ситуирано напълно покрай границата с Ливан, да не напущат домовете си и да заключат вратите и прозорците, тъй като в обитаемото място може да са проникнали въоръжени лица, съобщи Ройтерс.

 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън се срещна с йорданския крал Абдула в Аман - втората спирка от най-голямата му близкоизточна обиколка до момента, която съответствува с подготовката за огромно нахлуване на Израел в линията Газа, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР